Piept de pui imblanit

de RuxyRux in Pui, 17 Ian 2011 | 10239 vizualizari

 

....adica bine imbracat( LOL) in crusta de pesmet si parmezan...umplut cu carnaciori si ciupercute...mmmmm...yamyyyy... servit cu taitei in unt si parmezan...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 300 gr pesmet
  • un ou batut
  • o ceapa mica
  • 12 bucati ciupercute( micute)
  • 1 carnacior( destul de mare eu am pus afumat si pus putin pe gratar)
  • 4 linguri lapte
  • o felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura faina
  • un ou
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • Ulei
  • Unt  100 gr
  • parmezan 60 gr
  • Garnitura:
  • Taitei
  • 100 gr unt 
  • o mana parmezan
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui imblanit:

Taiem fiecare bucata de piept in doua obtinand astfel patru bucati...si batem acoperind cu folie de prospetime desfacand carnea ca pentru snitele.

Pregatim umplutura:

Amestecam ciupercutele taiate marunt cu ceapa tocata, cu carnaciorii, painea inmuiata in lapte, laptele, faina, oul, sarea si piperul apoi patrunjelul tocat.

Compozitia rezultata o intindem pe fiecare bucata de piept, strangem pieptul ca pe rulada si-l fixam cu un  betisor pentru frigarui.

Il dam prin oul batut si apoi il tavalim bine prin pesmet.

Punem ulei intr-o tava de jena, apoi asezam bucatile de piept una langa alta. Le stropim si pe ele  cu putin ulei si dam la cuptor la 200 grade pentru o ora.

Dupa 30 de minute pe fiecare bucata punem fulgi de unt.

Dupa 10 minute punem deasupra si parmezanul ras.

Inca 20 de minute si mancam cel mai delicios piept de pui imblanit.... Nu uitam sa scoatem betisorul si apoi il taiem felii.

pentru garnitura...

Fierbem taiteii si apoi ii scurgem ii stropim cu putina apa rece sa se duca amidonul( mie personal nu-mi plac altfel pastele)...apoi ii tavalim in untul topit in tigaie , potrivim de sare si dupa 5 minute adaugam si o mana de parmezan ras.

Si...pofta mare desigur!

Eu am servit cu gogosari murati....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui imblanit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

RuxyRux 1

23.01.2011, 18:46

Retetegg...multumesc mult

RuxyRux 1

23.01.2011, 18:46

Lili...multumesc frumos de apreciere

Alina26 1

29.11.2013, 14:17

superb!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cina rapida la tigaie